زائر ایرانی در کربلا به خبرنگار رسانه آمریکایی چه گفت؟ پیش‌بینی ورود ۵۰۰ هزار زائر پیاده به مشهد در دهه آخر صفر برگزاری ۳۲ ویژه‌برنامه در دهه پایانی صفر در آستان حسین بن موسی الکاظم (ع) طبس آماده‌باش ۱۴ پایگاه اورژانس حرم امام‌رضا(ع) در روز اربعین حسینی (۴ شهریور ۱۴۰۳) امنیت اربعین را مدیون خون شهداییم مراسم «اربعین با شهدا» در گلزار شهدای بهشت‌رضا(ع) مشهد برگزار می‌شود مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین ۱۴۰۳ در تهران، در کدام خیابان برگزار می‌شود؟ + ساعت و تاریخ مشایه‌ای به سوی عرفان اینفوگرافی | برنامه‌های حرم امام رضا (ع) در هفته جاری (۳ شهریور ۱۴۰۳) محبت امام‌حسین(ع) تا قیامت در دل شیعه و سنی زنده می‌ماند | اربعین؛ نقطه اشتراک شیعه و سنّی دربرابر صهیونیست‌ها میدان مغناطیسی اربعین! برگزاری مانور‌های عملیاتی برای حفظ امنیت زائران در ایام دهه پایانی صفر ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی در شب و روز اربعین حسینی ۱۴۰۳ اعلام شد ما به کربلا برمی گردیم تصویر روضه هایش تجسم عاشوراست* | درباره حاج محمود کریمی و روضه خوانی‌های متفاوتش تجهیز پارکینگ‌های حرم امام‌رضا(ع) برای اسکان زائران دهه پایانی ماه صفر ۱۴۰۳ رزمایش انتظار در سرزمین حسین (ع) تعویض کتیبه ایوان طلای حرم امام‌رضا (ع) هم‌زمان با فرارسیدن اربعین حسینی + فیلم و تصاویر مسجد مرکز ستاد اسلام
سرخط خبرها

اهدای سکه‌های ۲ هزار ساله چینی به موزه حرم امام رضا (ع)

  • کد خبر: ۱۱۴۵۶۶
  • ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۵
اهدای سکه‌های ۲ هزار ساله چینی به موزه حرم امام رضا (ع)
سکه‌های ۲ هزار ساله چینی اهدایی هم‌وطن تهرانی در موزه حرم مطهر رضوی به نمایش در آمد.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناس مسئول امور مستندنگاری اشیای موزه رضوی گفت: مجموعه‌ای ازنمایش سکه‌های ۲ هزار ساله چینی در موزه حرم مطهر رضوی سکه‌های تاریخی چین که دوره تاریخی ۲۵۰ سال پیش از میلاد تا اوایل قرن بیستم میلادی را در بردارد، در موزه حرم مطهر رضوی به نمایش درآمده است.

محمدرضا شاهرودی‌زاده افزود: این مجموعه اهدایی آقای عبدالحسین زعفرانی، کارشناس و مجموعه‌دار سکّه مقیم تهران است.

وی گفت: سکه‌های این مجموعه دودمان‌های گوناگون تاریخ چین از جمله دودمان‌های تانگ، لیائو، کین، یوآن، مینگ و چینگ را در برمی‌گیرد.

کارشناس مسئول امور مستندنگاری اشیای موزه رضوی افزود: این سکّه‌های دایره‌ای شکل که در بخش مرکزی آن‌ها حفره‌ای مربعی وجود دارد، از جنس آلیاژ برنز و آلیاژ برنج بوده و به‌صورت ریخته‌گری ضرب شده‌است.

شاهرودی‌زاده، قدیمی‌ترین سکه‌های این مجموعه را ۲ سکه متعلق به ایالت چین (۲۵۰ پیش از میلاد تا ۲۲۰ پس از میلاد) و ۲ سکه موسوم به بان لیانگ متعلق به دوران امپراتوری چین‌شی هوانگ یا چین ارشی از دودمان چین (Qin)، نخستین دودمان امپراتوری در چین، (بین سال‌های ۲۰۶ تا ۲۲۱ پیش از میلاد) عنوان کرد.

وی به کتیبه‌های مندرج بر سکه‌ها اشاره کرد و گفت: روی سکه‌های این مجموعه نام امپراتور‌های دودمان‌های مختلف تاریخ چین با رسم‌الخط‌های مختلف چینی، ختنی، مغولی و مانچو به چشم می‌خورد.

این کارشناس همچنین به نشانه‌های حک‌شده بر روی این سکه‌های چینی اشاره کرد.

شاهرودی زاده این نشانه‌ها را شامل نام سلطنتی امپراتور و بهای اسمی سکه عنوان کرد و افزود: پشت سکه‌ها نیز یا بدون نشانه است و یا یک دو نشان دارد که تعیین‌کننده محل ضرب سکه است.

گنجینه تمبر، اسکناس و سکه آستان قدس رضوی واقع در طبقه منهای یک موزه مرکزی حرم مطهر رضوی، در ایام تابستان همه‌روزه حتی روز‌های تعطیل از ساعت ۸ تا ۲۲ پذیرای علاقه‌مندان است.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->